Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>
2021-11-17

Yhä useammat näkevät kovapinnoitetun polykarbonaatin edut melusuojissa

Läpinäkyvissä melusuojissa on monia materiaalivaihtoehtoja; laminoitu lasi, karkaistu lasi, polykarbonaatti ja kovapinnoitettu polykarbonaatti. Valikoimaan kuului ennen myös akryyli, mutta Väylävirasto on kieltänyt sen käytön melusuojissa, silloilla ja pysäkkikatoksissa kesällä 2021. Materiaali on paloherkkää ilkivalta-alttiilla paikoilla esim. bussipysäkeillä, asemilla ja koulujen läheisyydessä. Väylävirasto edellyttää nykyään käytettävän kovapinnoitettua polykarbonaattia.

– On erittäin antoisaa olla mukana työskentelemässä kestävään kehitykseen sopivan materiaalin kanssa. Yllä olevat kuvat ovat Malmöstä, jossa Hammerglass melusuojat ovat jo kovassa käytössä. Marraskuussa aloitamme vastaavan 570 metrin asennusurakan Kungsbackassa, kertoo Ulf Bergström, Hammerglass AB:n infra-alan toimialapäällikkö.

– Erittäin kestävien, helppohoitoisten ja erityisen edullisesti huollettavien materiaalien kehitys ja arvostus on seurausta pitkästä ja hyvästä yhteistyöstä Väyläviraston ja muiden melusuojavalmistajien kanssa, lisää Anton Salmi, Hammerglass Finlandilta.

MATERIAALIVALINNAN PIKAKURSSI

Melusuojat eivät saa pilata kaupunkiympäristöä. Niiden tulee tehokkaasti ja kestävästi varmistaa turvallisuutta, vaikuttamatta kaupunkikuvaan. Alla pikakurssi, joka selvittää Hammerglassin edut.

PAINO
Hammerglass painaa noin puolet vähemmän, kuin muut turvalasit, mikä helpottaa merkittävästi asennusta.

KESTÄVYYS
Hammerglass on lähes särkymätöntä ja siten ympäriystävällisempi materiaalivalinta, jolloin melusuojaa ei tarvitse jatkuvasti uusia.

KESTÄVYYDEN SEURAUS
Kun levyjä ei tarvitse vaihtaa, vältytään kustannuksilta ja ongelmilta, joita liikenteen katkot ja uudelleenohjaukset aiheuttavat.

LÄPINÄKYVYYS
Hammerglass melusuojat ovat läpinäkyviä ja sulautuvat kaupunkiympäristöön lisäten liikenteen näkyvyyttä ja turvallisuutta.

KIRKKAUS
Hammerglass ei kellerry, mikä on merkittävä etu verrattuna pinnoittamattomaan polykarbonaattiin.

EI TULIPALON VAARAA
Hammerglass ei edistä tai levitä tulipaloa, vaan se on itsestään sammuva.

PUHDISTUS
Hammerglassin erittäin sileä pinta tekee levyistä helposti puhdistettavat, jolloin ne pysyvät aina kirkkaina eivätkä ole sameita puhdistuksenkaan jäljiltä.

SERTIFIOINTI
Melusuojamme ovat tietenkin CE merkittyjä EN 14388 standardin mukaisesti.


2021-02-01

Gävlen julkkikset on suojattu Hammerglassilla

Kenen kanssa olisi mukava peilailla, Babsanin vai Rock-Olgan? Rålf Lassgårdin vai Thomas Di Levan? Uuden kävelykadun julkkispeilit kohottavat koko Gävlen keskustan ilmettä. "Ennen täällä oli melko ok, mutta nyt paikka on suorastaan mahtava” totesi Gävleläinen kulkija SVT Uutisille, kun kävelykatu vuodenvaihteessa vihittiin käyttöön.

Meistäkin lopputuloksesta tuli todella hyvä ja kiitämme Gävlen kuntaa hauskasta ja epätavallisesta projektista, jossa kaupungin omat julkimot suojattiin Hammerglass peilein. Nyt tutut kasvot ilahduttavat ja tervehtivät ohikulkijoita (jotka ehkäpä haluavat peilailla suosikkinsa kanssa), eikä kunnan tarvitse murehtia ilkivallantekijöitä.
Hauska, uudenaikainen ja kestävä - just the way we like it!


2020-09-03

Hammerglass kesti särkymättä myös Malmön mellakat

Yksi täysin tuhottu, toinen lähes vahingoittumaton. Tältä näyttivät Malmön julkisen liikenteen elektroniset näytöt 28 elokuuta olleen mellakan jälkeen. Taulujen ero on siinä, että Skånetrafik yrityksen näyttöä suojaa Hammerglass.

Olemme ylpeitä siitä, että meidän tuotteet ovat niitä, jotka eroavat edukseen tilanteiden riistäytyessä käsistä. Tästä syystä teemme jatkuvaa kehitystyötä varmistaaksemme sen, että raaka-aineena käyttämämme polykarbonaatti on ehdottomasti markkinoiden paras. Tällä rakennamme räätälöityä turvallisuutta ja kestävyyttä kaikenkokoisiin käyttökohteisiin - suuriin ja pieniin. Suojaamme poliisiasemien ja suurlähetystöjen henkilöstöä, maarakennuskoneiden kuljettajia sekä tylsyyttä ehkäiseviä taideteoksia alikulkutunneleissa. Ainutlaatuiset meluseinämme suojaavat kuulovaurioilta. Turvalasimme estävät varkaiden murtoyritykset. Kivitykset, raketit ja käsisoihdut, joita Malmön Rosengårdin mellakoissa käytettiin, eivät ole mikään ongelma Hammerglass tuotteille. Valitettavasti emme voi estää ilkivallan syntyä, mutta teemme parhaamme sen vaikutusten minimalisointiin.


2020-09-02

NÄKIJÄ

Näkijä on kuvataiteilija Aino Johanssonin julkinen veistos Pieksämäen seudun ympäristötaidehankkeeseen.
Se sijaitsee hiekkapohjaisen Kukkarojärven rantavedessä Vedenjakajareitistöllä. Näkijä on figuratiivinen teos, jonka aiheessa paikalliset ja kaukaiset mytologiset motiivit kohtaavat, ja ne ulouttuvat yhteen tekijän henkilökohtaisten pohdintojen, kehollisten kokemusten, luontosuhteen havainnoinnin ja unista ammentavan esteettisen kielen kanssa, muodostaen eräänlaisen yksityisen ja universaalin myytistön.

Teoksessa ihmismuotoinen feminiininen hahmo on muuttumassa toiseksi, siihen kasvaa eräänlaisia oksia ja ulokkeita, jotka muistuttavat vedenpäällisen ja vedenalaisen kasvi- ja sienikunnan muotojen lisäksi eliömaailman mikrotason, kuten bakteerien ja virusten muotokieltä.

Näkijä-veistoksessa, jonka nimi viittaa tietäjä-perinteeseen ja shamanismiin, voi nähdä heijastuvan Kalevalan Mielikin (metsänhaltijan) ja Vellamoksi muuttuvan Ainon, Viron Metsaeman, Japanilaisen kansantaruston ja shintolaisuuden luonnonhenkiä, sekä antiikin kreikan mytologisia entiteettejä, kuten dryadit, puiden henget.

Teoksen peilipintaisista kasvoista näkyy maisemassa muuttuvia säätiloja, valo-olosuhteita, ja katsojan näkökulmasta riippuen voi nähdä taivaan ilmiöitä, veden välkettä tai vaikka oman kuvansa. Aino Johansson on monialainen kuvataiteilija, joka työskentelee ja asuu Helsingissä.

Taiteilija: Aino Johansson, 2020
Materiaali: Betoni ja Hammerglass peili
Tilaaja: Pieksämäen seudun liikunta, Vedenjakajareitistö ympäristötaidehanke