Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>
Hankinta kestävämmäksi yhteiskunnaksi
Hankinta kestävämmäksi yhteiskunnaksi
2022-04-11

Älä haaskaa rikkinäisiin bussipysäkkeihin!

Vandalismin seurauksena kunnat joutuvat haaskaamaan valtavan määrän rahaa bussipysäkkien korjaustöihin. Hajotetun pysäkkikatoksen taloudelliseen elinkaareen kuuluu graffitin ja lasimurskan siivous, uuden lasin tilaaminen ja asennus. Aikaa vievä prosessi, joka usein on täysin turha, koska ilkivalta toistaa itseään. Olisi todella hankala tilanne, ellei markkinoilla olisi kestävämpiä ratkaisuja – mutta niitähän on!

Hammerglass on erikoistunut särkymättömiin lasitusratkaisuihin ja kehittänyt bussipysäkin, joka on ainutlaatuinen, se ei ole ainoastaan lähes särkymätön – se on mahdoton rikkoa. Pysäkkimme on valmistettu lämpögalvanisoidusta teräksestä, ei alumiiniprofiileista, kuten useimmat markkinoilla olevat pysäkit. Toimitamme niihin särkymättömät ikkunat, jotka ovat lasia 300 kertaa kestävämmät. Ikkunoiden paneelit on asennettu siten, että niitä ei voi potkia irti, materiaali ei syty palamaan ja nanokäsitelty pinta on huonoin mahdollinen alusta töhryille.

Pysäkki säästää kustannuksia jo asennuspäivänään, rahat voidaan investoida muuhun.

Ilkivallan taustalla on useita psykososiaalisia ongelmia, joihin meillä ei valitettavasti ole ratkaisuja, mutta voimme iskeä ilkivaltaa vastaan muilla tavoin. Voimme tehdä siitä tehotonta eli tylsää. Jos pysäkki ei hajoa, niin on todennäköistä, että ilkivalta loppuu, ilkivallan tekijä, kun haluaa nähdä kättensä jäljen.

Yhdellä hankintapäätöksellä voimme päästä lähemmäs kestävää yhteiskuntaa – tehdään se yhdessä.

Faktoja valikoiduista ilkivaltatarinoista, joista vuonna 2019

  • Göteborgin lähikunnat maksoivat yhteensä n. 140 000 €, lisäksi Hallandstrafikenin lasku oli 80.000 €.
  • Söderteljessä 200.000 € meni vuodessa taivaan tuuliin.
  • Östersundin kunnassa päätettiin olla korjaamatta sääsuojia, koska se tuntui kannattamattomalta.
  • Järkyttävin esimerkki on Salan kunnasta, jossa 21 pysäkkiä rikottiin yhtenä lokakuisena viikonloppuna.

Pelkästään YHDEN lasipanelin korjaus maksaa vähintään 140 €.


2022-08-17

Hammerglass materiaali helpottaa työskentelyä ja nostoja

Ängelholmin rautatieasemaan tehtiin uusi kävelysilta ja laseilla katetut portaat Hammerglassin materiaaleista, sillä projekti haluttiin alun perin hoitaa joustavasti ja tehokkaasti toteutuksena, jonka Hammerglassin valinta mahdollisti.


– Rautatieaseman omistajat olivat tutustuneet aiemmin Hammerglassin tuotteisiin ja nähneet materiaalin erinomaiset hyödyt niin huollon kuin asennuksenkin osalta. Yrityksellämme on laaja kokemus tämän tyyppisistä hankkeista ja tiedämme kuinka tärkeää on, että päästään mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jotta voimme auttaa myös laskelmissa ja kiinnitystapojen valinnoissa, sanoo Hammerglass Infran toimialapäällikkö Ulf Bergström.

Robin Lindahl toimi projektinjohtajana Ängelholmissa ja painotti eritysesti materiaalin keveyden merkitystä asemarakentamisessa.
– Hammerglass on merkittävästi kevyempää, kuin lasi. Saimmekin useita kyselyitä siitä, että kestääkö Hammerglass särkymättä siirtämiset kokonaisuuksina, johon vastasimme, että aivan varmasti. Lasit asennettiin sivussa raiteilta, eikä junaliikennettä tarvittu keskeyttää lasien asennuksen takia. Tämä teki jo suunnittelustakin paljon helpompaa.

Mitä Hammerglass painaa suhteessa karkaistuun lasiin?
– Hammerglass painaa noin puolet siitä mitä karkaistu turvalasi. Niinpä pystyimme asennusvaiheessa nostamaan lähes neljä metriset lasiruudut paikoilleen pienellä lasinostimella, eikä nosturiautoa tarvittu. Nosturiauto ei olisi ollut toimiva ratkaisu muutenkaan, sillä tässä projektissa viimeinen vaihe oli juuri lasien asennus.

Miten kävelysilta saatiin paikoilleen?
– Saimme vuokrattua Jinert nimiseltä yritykseltä suuren nosturin. Meillä oli kaksi päivää aikaa saada kävelysilta paikoilleen ja työt piti olla valmista siihen mennessä. Koska Hammerglass on särkymätöntä, on se todella loistava tuote juuri rautateille. Liikenteen pysäyttäminen ja uudelleenohjaus on kallista, joten valinta turvalasin ja särkymättömän, huoltovapaan Hammerglass välillä oli järkevä investointi. Toinen selkeä lisähyöty oli Hammerglassin asennusten muokattavuus. Kuvat ja todellisuus harvoin kohtaavat. Koska Hammerglassia voi työstää myös työmaalla, saimme kaikki poikkeukset korjattua paikan päällä, ilman että viivästystä syntyi ja budjetissa pysyttiin, Lindahl lopettaa.


2022-04-07

Koulurakenus, joka on säilynyt huippukunnossa

Sinulla ei ole pienintäkään mahdollisuutta olla huomaamatta kapeaa, mustaa rakennusta vahvoilla vastakohtaisilla väriseinillä ja oudoilla ikkunoilla.  Kråkbergsskolan on ala- ja yläasteluokkien koulurakennus Hylteurkin kunnassa.  Äärimmäisen modernin ulkonäön lisäksi, erityisen tarkkaan pohdittiin turvaikkunoiden valintaa. Koulua rakennettaessa tarkasteltiin kunnan tilastoja kouluissa rikotuista ikkunoista.

Uusi koulurakennus valmistui syksyllä 2017 ja oppilaat jatkavat koulunkäyntiään viereisessä Örnaskolanin yläasteella.

– Alussa monikin oli sitä mieltä, että rakennus on ruma. Useinkin lienee niin, että rohkeat ja uudet ulkonäköratkaisut keräävät sekä risuja että ruusuja. Itse pidän ulkonäöstä, ja siitä että rakennus on pysynyt huippukunnossa, oppilaat huolehtivat koulurakennuksesta ja töhriminen sekä roskaaminen on ollut lähes olematonta. Minut koulun vahtimestarina tekee erityisen iloiseksi se, että oppilaat todella välittävät koulustaan, Rolf Thelander sanoo.

Olet toiminut vahtimestarina 12 vuotta, miten olette huomioineet turvallisuuden?
– Yläkoululla on ollut ongelmia ilkivallan kanssa, niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Aikanaan meillä oli vuosittain 50-60 rikottua ikkunaa ja 25 000 € kustannukset. Iso määrä rahaa hukkaan ja täysin turhaan. Onneksi valvontakameroiden lisäys paransi hieman asiaa.

Miltä turvallisuus Kråkbergsskolanin koulussa näyttää?
– Turvaikkunat ovat toimineet niin kuin pitää, eikä meillä ole ollut yhtäkään rikottua ikkunaa neljään vuoteen. Vain yksi tapaus oli, kun joku heitti ison kiven todella kovaa päin Hammerglass ikkunaa. Hammerglass kesti, mutta iskun tärähdys hajotti sisäisemmän lasiruudun, joka ei ollut karkaistua lasia.

Hammerglass vähentää koulujen lasihuoltokustannuksia

Meille Hammerglassissa on korkeatasoinen turvallisuus kaikista tärkeintä, siksi löydät tuotevalikoimastamme laajan kirjon ratkaisuja, jotka ehkäisevät vahingontekoa, ilkivaltaa ja murtoja.