Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>
Hankinta kestävämmäksi yhteiskunnaksi
Hankinta kestävämmäksi yhteiskunnaksi
2022-04-11

Älä haaskaa rikkinäisiin bussipysäkkeihin!

Vandalismin seurauksena kunnat joutuvat haaskaamaan valtavan määrän rahaa bussipysäkkien korjaustöihin. Hajotetun pysäkkikatoksen taloudelliseen elinkaareen kuuluu graffitin ja lasimurskan siivous, uuden lasin tilaaminen ja asennus. Aikaa vievä prosessi, joka usein on täysin turha, koska ilkivalta toistaa itseään. Olisi todella hankala tilanne, ellei markkinoilla olisi kestävämpiä ratkaisuja – mutta niitähän on!

Hammerglass on erikoistunut särkymättömiin lasitusratkaisuihin ja kehittänyt bussipysäkin, joka on ainutlaatuinen, se ei ole ainoastaan lähes särkymätön – se on mahdoton rikkoa. Pysäkkimme on valmistettu lämpögalvanisoidusta teräksestä, ei alumiiniprofiileista, kuten useimmat markkinoilla olevat pysäkit. Toimitamme niihin särkymättömät ikkunat, jotka ovat lasia 300 kertaa kestävämmät. Ikkunoiden paneelit on asennettu siten, että niitä ei voi potkia irti, materiaali ei syty palamaan ja nanokäsitelty pinta on huonoin mahdollinen alusta töhryille.

Pysäkki säästää kustannuksia jo asennuspäivänään, rahat voidaan investoida muuhun.

Ilkivallan taustalla on useita psykososiaalisia ongelmia, joihin meillä ei valitettavasti ole ratkaisuja, mutta voimme iskeä ilkivaltaa vastaan muilla tavoin. Voimme tehdä siitä tehotonta eli tylsää. Jos pysäkki ei hajoa, niin on todennäköistä, että ilkivalta loppuu, ilkivallan tekijä, kun haluaa nähdä kättensä jäljen.

Yhdellä hankintapäätöksellä voimme päästä lähemmäs kestävää yhteiskuntaa – tehdään se yhdessä.

Faktoja valikoiduista ilkivaltatarinoista, joista vuonna 2019

  • Göteborgin lähikunnat maksoivat yhteensä n. 140 000 €, lisäksi Hallandstrafikenin lasku oli 80.000 €.
  • Söderteljessä 200.000 € meni vuodessa taivaan tuuliin.
  • Östersundin kunnassa päätettiin olla korjaamatta sääsuojia, koska se tuntui kannattamattomalta.
  • Järkyttävin esimerkki on Salan kunnasta, jossa 21 pysäkkiä rikottiin yhtenä lokakuisena viikonloppuna.

Pelkästään YHDEN lasipanelin korjaus maksaa vähintään 140 €.


Paljon puhuva esimerkki lasimurskan tehokkaasta ehkäisystä.
Paljon puhuva esimerkki lasimurskan tehokkaasta ehkäisystä.
2022-05-06

Näkyykö päätös lompakossa? Todellakin näkyy!

Mikaela Lindqvist, koulukiinteistöjen turvallisuusvastaava Uppsalan kunnassa jakaa ”worst case scenarion” jonka parissa hän työskenteli vuosia, kunnes asia ratkaistiin Hammerglass lasien avulla.
– Tämä on selkeä esimerkki siitä, kuinka lasien rikkomisia voidaan ehkäistä tehokkaasti, hän toteaa.

Aikavälillä 2013 ja 2017 meillä oli jatkuvia ongelmia eräässä koulussa. Rikotut ikkunat, tuhopolttoyritykset ja yleinen häiriköinti johtuivat nuorisojengistä.

Mitä teitte?
–Teimme useitakin asioita, esimerkiksi valaistuksen lisääminen, vartijakierrosten lisääminen ja ikkunalasien vaihtaminen polykarbonaattiin. Kun mikään näistä ei auttanut, asensimme kameravalvonnan koulun alueelle. Silti ilkivalta jatkui. Poliisi, sosiaalipalvelut, koulu, seurakunta ja vapaa-ajan toimikunta ja me (kunta) yritimme tosissamme tehdä kaikkemme paikallisen nuorison hyvinvoinnin eteen.

Koska saitte tilanteen muuttumaan?
Vuoden 2018 keskivaiheilla kiinteistön hoitaja teki päätöksen vaihdattaa kaikki ikkunat karmeineen, silloin ehdotin satsausta Hammerglass ratkaisuun. Tämä johtui siitä, että olin jo tutustunut tuotteeseen ja Hammerglass vaikutti erittäin lupaavalta. Noin 150 ikkunaa uusittiin ja suosituksestani Hammerglass valinta painotettiin katutason ja oleskelutilojen ikkunoiksi.

Kuinka päätös on vaikuttanut talouteen?
Jos tarkoitatte, että näkyykö se lompakossa, niin todellakin! Vaikka tiedän että nämä kyseiset nuoret, jotka ongelmia aiheuttivat, ovat toivottavasti viisastuneet vuosien varrella tai sitten lähteneet koulusta, on tämä selkeä esimerkki siitä, kuinka lasirikkoutumista ehkäistään tehokkaasti. Kustannukset, joita on muodostunut vuosina 2019 ja 2020, ovat nyt suuntautuneet niihin ulko- ja sisäoviin, joissa ei ole Hammerglassia.