Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>
2020-08-24

Helsingin kaupunki valitsi Hammerglassin

Helsingissä on kovalla työllä muokattu Eiran rannassa sijaitsevasta Telakkapuistosta uusi kulkuväylä nimeltä Telakkakatu. Uudella väylällä on ajotietä, raitiovaunun kiskot sekä kevyen liikenteen väylä, jonka kokonaisuus kulkee rinnakkaisesti kävelytien vieressä. Helsingin kaupunki halusi kevyen liikenteen väylän ja kävelytien väliin perinnekaiteen, joka on muodoltaan ja näöltään samanlainen kuin Merikadulla sijaitseva kaide.

Lopputuloksena päädyttiin perinnekaiteeseen, jonka valmisti Kalajoen Teräs Oy, Asiakkaana Helsingin kaupunki, Suunnittelijana WSP Finland Oy, Pääurakoitsija VM Suomalainen Oy.

Kaiteen sijainnin sekä sen ulkonäön vaalimiseksi oli erittäin tärkeää suojata kaide ilkivallalta ja suojata jalankulkijoita roiskeilta. Lisäetuna on liikennemelun väheneminen Marikadulla. Koska oli erittäin tärkeää, että suojakaiteen materiaali olisi laadukas, ilkivaltaa kestävä, pitkän elinkaaren omaava ja edullinen huoltaa. Tuli ratkaisuksi Hammerglassin 12 mm levy.

Levyt sekä niiden asennus hankittiin Hammerglass Finlandilta (www.hammerglass.fi). Asennus oli haastava, sillä se suoritettiin kyseessä olevaan projektiin mittatilaustyönä tehdyillä kiinnikkeillä. Hammerglass Finlandin kolmehenkinen asennusryhmä suoritti 36 kappaleen suojalevyjen ja niihin kuuluvien kiinnikkeiden asennuksen kolmessa päivässä.

Mikäli haluatte suojata perinnerakenteita tai tavoittelette pitkän elinkaarenomaista melu-, roiskesuoja-, tai ilkivallansuoja ratkaisuja, niin kannattanee seurata Helsingin kaupungin esimerkkiä ja valita suojaksi Hammerglass 12 mm. Hammerglass materiaalilla on monta hyvää ominaisuutta, joista tärkeimmät ovat:

  • Materiaali on murtosuojaluokiteltu EN 36 P8B standardin mukaan (kestää yli 70 kirveeniskua 150 kg voimalla, särkymättä)
  • Hammerglass tarjoaa lisäksi viiden (5) vuoden murtumatakuun Infra tuotteisiin
  • Hammerglass kestää tiesaastetta, suolaa, mineraalitärpättiä ja asetoni sameutumatta, joten sitä on helppo huoltaa
  • Hammerglass on kolmesataa (300) kertaa kestävämpää kuin lasi
  • Materiaali omaa 99,96 % Uv suojan (tuotteella on 12 v väritakuu), joten se ei muutu keltaiseksi niin kun monet muovipohjaiset tuotteet
  • Hammerglass materiaalilla on neljänkymmenen (40) vuoden laskennallinen elinkaari
  • Hammerglass melusuojaratkaisuilla on EN 14388 standardiin pohjautuva CE merkintä
  • Hammerglass 12 mm vähentää 30 desibeliä melua (34 dB-Rw arvo)

Ota yhteyttä: Anton Salmi / anton.salmi@hammerglass.fi / +358 (0)358 50 325 6996


2021-02-01

Gävlen julkkikset on suojattu Hammerglassilla

Kenen kanssa olisi mukava peilailla, Babsanin vai Rock-Olgan? Rålf Lassgårdin vai Thomas Di Levan? Uuden kävelykadun julkkispeilit kohottavat koko Gävlen keskustan ilmettä. "Ennen täällä oli melko ok, mutta nyt paikka on suorastaan mahtava” totesi Gävleläinen kulkija SVT Uutisille, kun kävelykatu vuodenvaihteessa vihittiin käyttöön.

Meistäkin lopputuloksesta tuli todella hyvä ja kiitämme Gävlen kuntaa hauskasta ja epätavallisesta projektista, jossa kaupungin omat julkimot suojattiin Hammerglass peilein. Nyt tutut kasvot ilahduttavat ja tervehtivät ohikulkijoita (jotka ehkäpä haluavat peilailla suosikkinsa kanssa), eikä kunnan tarvitse murehtia ilkivallantekijöitä.
Hauska, uudenaikainen ja kestävä - just the way we like it!


2020-09-03

Hammerglass kesti särkymättä myös Malmön mellakat

Yksi täysin tuhottu, toinen lähes vahingoittumaton. Tältä näyttivät Malmön julkisen liikenteen elektroniset näytöt 28 elokuuta olleen mellakan jälkeen. Taulujen ero on siinä, että Skånetrafik yrityksen näyttöä suojaa Hammerglass.

Olemme ylpeitä siitä, että meidän tuotteet ovat niitä, jotka eroavat edukseen tilanteiden riistäytyessä käsistä. Tästä syystä teemme jatkuvaa kehitystyötä varmistaaksemme sen, että raaka-aineena käyttämämme polykarbonaatti on ehdottomasti markkinoiden paras. Tällä rakennamme räätälöityä turvallisuutta ja kestävyyttä kaikenkokoisiin käyttökohteisiin - suuriin ja pieniin. Suojaamme poliisiasemien ja suurlähetystöjen henkilöstöä, maarakennuskoneiden kuljettajia sekä tylsyyttä ehkäiseviä taideteoksia alikulkutunneleissa. Ainutlaatuiset meluseinämme suojaavat kuulovaurioilta. Turvalasimme estävät varkaiden murtoyritykset. Kivitykset, raketit ja käsisoihdut, joita Malmön Rosengårdin mellakoissa käytettiin, eivät ole mikään ongelma Hammerglass tuotteille. Valitettavasti emme voi estää ilkivallan syntyä, mutta teemme parhaamme sen vaikutusten minimalisointiin.


2020-09-02

NÄKIJÄ

Näkijä on kuvataiteilija Aino Johanssonin julkinen veistos Pieksämäen seudun ympäristötaidehankkeeseen.
Se sijaitsee hiekkapohjaisen Kukkarojärven rantavedessä Vedenjakajareitistöllä. Näkijä on figuratiivinen teos, jonka aiheessa paikalliset ja kaukaiset mytologiset motiivit kohtaavat, ja ne ulouttuvat yhteen tekijän henkilökohtaisten pohdintojen, kehollisten kokemusten, luontosuhteen havainnoinnin ja unista ammentavan esteettisen kielen kanssa, muodostaen eräänlaisen yksityisen ja universaalin myytistön.

Teoksessa ihmismuotoinen feminiininen hahmo on muuttumassa toiseksi, siihen kasvaa eräänlaisia oksia ja ulokkeita, jotka muistuttavat vedenpäällisen ja vedenalaisen kasvi- ja sienikunnan muotojen lisäksi eliömaailman mikrotason, kuten bakteerien ja virusten muotokieltä.

Näkijä-veistoksessa, jonka nimi viittaa tietäjä-perinteeseen ja shamanismiin, voi nähdä heijastuvan Kalevalan Mielikin (metsänhaltijan) ja Vellamoksi muuttuvan Ainon, Viron Metsaeman, Japanilaisen kansantaruston ja shintolaisuuden luonnonhenkiä, sekä antiikin kreikan mytologisia entiteettejä, kuten dryadit, puiden henget.

Teoksen peilipintaisista kasvoista näkyy maisemassa muuttuvia säätiloja, valo-olosuhteita, ja katsojan näkökulmasta riippuen voi nähdä taivaan ilmiöitä, veden välkettä tai vaikka oman kuvansa. Aino Johansson on monialainen kuvataiteilija, joka työskentelee ja asuu Helsingissä.

Taiteilija: Aino Johansson, 2020
Materiaali: Betoni ja Hammerglass peili
Tilaaja: Pieksämäen seudun liikunta, Vedenjakajareitistö ympäristötaidehanke