Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>
2020-08-24

Helsingin kaupunki valitsi Hammerglassin

Helsingissä on kovalla työllä muokattu Eiran rannassa sijaitsevasta Telakkapuistosta uusi kulkuväylä nimeltä Telakkakatu. Uudella väylällä on ajotietä, raitiovaunun kiskot sekä kevyen liikenteen väylä, jonka kokonaisuus kulkee rinnakkaisesti kävelytien vieressä. Helsingin kaupunki halusi kevyen liikenteen väylän ja kävelytien väliin perinnekaiteen, joka on muodoltaan ja näöltään samanlainen kuin Merikadulla sijaitseva kaide.

Lopputuloksena päädyttiin perinnekaiteeseen, jonka valmisti Kalajoen Teräs Oy, Asiakkaana Helsingin kaupunki, Suunnittelijana WSP Finland Oy, Pääurakoitsija VM Suomalainen Oy.

Kaiteen sijainnin sekä sen ulkonäön vaalimiseksi oli erittäin tärkeää suojata kaide ilkivallalta ja suojata jalankulkijoita roiskeilta. Lisäetuna on liikennemelun väheneminen Marikadulla. Koska oli erittäin tärkeää, että suojakaiteen materiaali olisi laadukas, ilkivaltaa kestävä, pitkän elinkaaren omaava ja edullinen huoltaa. Tuli ratkaisuksi Hammerglassin 12 mm levy.

Levyt sekä niiden asennus hankittiin Hammerglass Finlandilta (www.hammerglass.fi). Asennus oli haastava, sillä se suoritettiin kyseessä olevaan projektiin mittatilaustyönä tehdyillä kiinnikkeillä. Hammerglass Finlandin kolmehenkinen asennusryhmä suoritti 36 kappaleen suojalevyjen ja niihin kuuluvien kiinnikkeiden asennuksen kolmessa päivässä.

Mikäli haluatte suojata perinnerakenteita tai tavoittelette pitkän elinkaarenomaista melu-, roiskesuoja-, tai ilkivallansuoja ratkaisuja, niin kannattanee seurata Helsingin kaupungin esimerkkiä ja valita suojaksi Hammerglass 12 mm. Hammerglass materiaalilla on monta hyvää ominaisuutta, joista tärkeimmät ovat:

  • Materiaali on murtosuojaluokiteltu EN 36 P8B standardin mukaan (kestää yli 70 kirveeniskua 150 kg voimalla, särkymättä)
  • Hammerglass tarjoaa lisäksi viiden (5) vuoden murtumatakuun Infra tuotteisiin
  • Hammerglass kestää tiesaastetta, suolaa, mineraalitärpättiä ja asetoni sameutumatta, joten sitä on helppo huoltaa
  • Hammerglass on kolmesataa (300) kertaa kestävämpää kuin lasi
  • Materiaali omaa 99,96 % Uv suojan (tuotteella on 12 v väritakuu), joten se ei muutu keltaiseksi niin kun monet muovipohjaiset tuotteet
  • Hammerglass materiaalilla on neljänkymmenen (40) vuoden laskennallinen elinkaari
  • Hammerglass melusuojaratkaisuilla on EN 14388 standardiin pohjautuva CE merkintä
  • Hammerglass 12 mm vähentää 30 desibeliä melua (34 dB-Rw arvo)

Ota yhteyttä: Anton Salmi / anton.salmi@hammerglass.fi / +358 (0)358 50 325 6996


2020-09-07

NÄKIJÄ

Näkijä on kuvataiteilija Aino Johanssonin julkinen veistos Pieksämäen seudun ympäristötaidehankkeeseen.
Se sijaitsee hiekkapohjaisen Kukkarojärven rantavedessä Vedenjakajareitistöllä. Näkijä on figuratiivinen teos, jonka aiheessa paikalliset ja kaukaiset mytologiset motiivit kohtaavat, ja neuloutuvat yhteen tekijän henkilökohtaisten pohdintojen, kehollisten kokemusten, luontosuhteen havainnoinnin ja unista ammentavan esteettisen kielen kanssa, muodostaen eräänlaisen yksityisen ja universaalin myytistön.

Teoksessa ihmismuotoinen feminiininen hahmo on muuttumassa toiseksi, siihen kasvaa eräänlaisia oksia ja ulokkeita, jotka muistuttavat vedenpäällisen ja vedenalaisen kasvi- ja sienikunnan muotojen lisäksi eliömaailman mikrotason, kuten bakteerien ja virusten muotokieltä.

Näkijä-veistoksessa, jonka nimi viittaa tietäjä-perinteeseen ja shamanismiin, voi nähdä heijastuvan Kalevalan Mielikin (metsänhaltijan) ja Vellamoksi muuttuvan Ainon, Viron Metsaeman, japanilaisen kansantaruston ja shintolaisuuden luonnonhenkiä, sekä antiikin kreikan mytologisia entiteettejä, kuten dryadit, puiden henget.

Teoksen peilipintaisista kasvoista näkyy maisemassa muuttuvia säätiloja, valo-olosuhteita, ja katsojan näkökulmasta riippuen voi nähdä taivaan ilmiöitä, veden välkettä tai vaikka oman kuvansa. Aino Johansson on monialainen kuvataiteilija, joka työskentelee ja asuu Helsingissä.

Taiteilija: Aino Johansson, 2020
Materiaali: betoni ja Hammerglass peili
Tilaaja: Pieksämäen seudun liikunta, Vedenjakajareitistö ympäristötaidehanke


Kiinteistö 2018-03-24

Hammerglassille ennätystilaus luodinkestävistä laseista

Hammerglass AB on saanut tähänastisen historiansa suurimman tilauksen. Asiakas tilasi 18 miljoonalla ruotsin kruunulla räjähdyksen- ja luodinkestäviä ikkunoita ja ovia. Tilaus vahvisti Hammerglassin johtavan aseman turvaikkunoiden markkinajohtajana.

– Valitettavasti emme voi salassapitosopimuksemme vuoksi kertoa mihin tuotteemme asennettiin tai kuka on asiakkaamme, mutta voimme kuitenkin vahvistaa, että asennukset suoritetaan vielä tämän vuoden aikana, kertoi Torbjörn Timmermans, Hammerglass AB:n Kiinteistötoimialan johtaja.

– Hammerglassin erityisistä ominaisuuksista johtuen, olemme jo pitemmän aikaa voineet tarjota markkinoille kevyempiä ja ohuempia luodinkestäviä lämpölasi-ikkunoita sekä muita luodinkestäviä ratkaisuja. Tarjoamme lasien ja karmien lisäksi myös riskiarviointeja sekä ratkaisuja asennukseen.

– Valitettavasti moni uskoo yhä siihen, että suojakalvoilla saisi riittävää turvaa terroristi-iskussa. Sekä testitulokset että käyttökokemukset osoittavat, että edes turvaluokitetut turvakalvot eivät riitä kovemmassa iskussa. Olemme lisäksi huomanneet, että yhdeksässä tapauksessa kymenestä, kalvot on kiinnitetty väärin, joka johtaa ikkunan irtoamiseen kovemmassa iskussa, Timmermanns totesi edelleen.

Bengt Nilsson, Hammerglass AB:n toimitusjohtaja, näkee kasvavan investointitarpeen sekä tuotannossa että henkilöstössä.
– Liikevaihtomme kasvoi 80% vuodesta 2016 vuoteen 2017 ja jo helmikuussa 2018 olemme saavuttaneet koko vuoden budjettitavoitteemme, Nilsson sanoo. Tämä on totta kai positiivinen asia, mutta se on monen vuoden markkinointisatsausten seuraus. Noin 40% liikevaihdostamme koostuu viennistä ja vaikka Ruotsi on ollut suurin kasvumarkkina, näemme paljon mahdollisuuksia ulkomailla. Kiinteistölasien lisäksi toimitamme ratkaisuja infrastruktuuriin ja ajoneuvoihin. Myös nämä sektorit ovat kovassa kasvussa ja palkkaamme merkittävästi lisää henkilökuntaa tämän vuoden aikana, päättää Nilsson.