Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>

Lämpöä eristävät lasit

Useimmat uudet koneet ovat Ilmastoituja, mutta Ilmastointi kuluttaa paljon polttoainetta ja vaikka kylmä on säädetty maksimiin, tulee niille ruumiinosille erittäin kuuma, joihin auringonsäteet osuvat. Hammerglass IR:n tekee ohjaamon ilmaston mielyttäväksi ja polttoainekustannukset pienenevät. IR tyyppiä on noin puolet kaikista ajoneuvoihin toimitetuista Hammerglass laseista. IR laseilla on samat ominaisuudet kuin tavallisilla Hammerglasseilla vahvuuden, kemiallisen kestävyyden ja naarmunkeston suhteen. 12 mm Hammerglass IR on RABS luokiteltu.

Puoliinnuta auringon säteilylämpö IR lasilla

Hammerglass IR (InfraPuna) poistaa 45-55% auringon säteilystä. Lasit toimitetaan vihreäksi tai harmaaksi sävytettyinä Hammerglass IR:nä. Vaaleaa sävytystä ei pidä sekoittaa tavallisiin sävytettyihin autojen laseihin. IR lasien valmistuksessa niihin lisätään aine, joka imee auringon infrapunasäteilyä (lämpöä) ilman, että valon säteilyn määrä merkittävästi vähenee (n. 10 %). Vaikutus on huomattavissa, kun testataan lämpösäteilyä IR lampulla (ns. sikalamppu). Kun tavallinen lasi on täysin säteilyn läpäisevää, lämpösäteilyn vähennys on erittäin tehokasta IR-laseissa.

Alenna polttoainekustannuksia

Pentti Lappalaisella on Vaasan ulkopuolella suuri turvemaa. Kesällä 2012 hän teki kokeen; toiseen kahdesta identtisestä Åkerman E-sarjan kaivinkoneesta asennettiin Hammerglass IR lasit kaikkiin ohjaamon ruutuihin. Koneilla oli samat työtehtävät ja ne ajoivat yhtä monta tuntia. Kaivurissa, jossa oli IR lasit oli 1.100 € alhaisemmat polttoainekulut, kuin tavallisilla laseilla varustetussa kaivurissa! Erittäin epätieteellinen tutkimus, mutta osoittaa merkittäviä säästömahdollisuuksia ohjaamon jäähdytysjärjestelmässä.