Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>

Räjähdystestatut lasit

Räjähtämättömät panokset, suuret kivet ja lohkareet voivat aiheuttaa suoran hengenvaaran kuljettajalle. Työsuojeluvirasto on Ruotsissa tämän takia tiukentanut kivi- ja kaivostyötä koskevia ohjeita: Jos on vaarana että alueella voi olla räjähtämättömiä panoksia tai kivien lentämistä, koneessa on käytettävä erikoislasia. Jos kunnolla paukahtaa, ei riitä että etuikkuna on suojattu. Voimakkaassa räjähdyksessä jopa sivuikkunat voivat työntyä ohjaamoon, vaikka ne olisivat karkaistua tai laminoitua lasia. Hammerglass ratkaisut ovat saatavilla myös sivu- ja takaikkunoihin.

Räjähdystestatut turvalasit

SP:n (Ruotsin tekninen tutkimusinstituutti) toimesta Hammerglass ajoneuvolasit on sarjatestattu Boråsissa EN 13124-2 mukaan. Laseja oli asennettu useaan erityyppiseen teräsrunkoon. Seitsemän räjäytystä suoritettiin 3-5 metrin etäisyydellä. Tuloksena oli, että 12 mm Hammerglass lasit kestivät 3 kg:n TNT:n paineaallon 3 metrin etäisyydeltä. Ylimäräisenä testinä SP asetti muutaman kilon kivikasan räjähdyslatauksen eteen. Kivet tekivät syviä uria ruutuihin, mutta ei muuta. Kivet menivät suoraan  säiliön teräslevyjen läpi (3 mm Corten terästä) säiliö siirtyi paikoiltaan, vaikka se oli täynnä  betoniporsaita 20.000 kg edestä pitämässä sitä tasapainossa.

RABS-järjestelmä

Hammerglass RABS-järjestelmä on kehitetty korkeinmaksi henkilökohtaiseksi suojaksi erityisen riskialtteihin ympäristöihin. Suuria kiviä, puita, sahatukkeja, teräviä kiviä ja räjähdyksiä sisältyvässäkin ympäristössä kuljettajan pitäisi tuntea olonsa turvalliseksi, vaikka onnettomuus tapahtuisi. Erityisjärjestelmä, jossa 12 mm Hammerglass lasi on pultattu tukevaan teräsrunkoon, on läpikäynyt tiukan testauksen SP:n (Ruotsin teknillinen tutkimusinstituutti) ja SMP:n (ruotsalainen konetestaus) toimesta ja täyttää RABS-luokituksessa asetetut vaatimukset. Lasi on varustettu suojakalvolla, jotta se kestäisi tuulilasinpyyhkimien kulutusta erityisen pölyisessä ja soraisessa ympäristössä, kuten kaivoksissa ja louhoksissa. Kuljettaja vaihtaa tarvittaessa suojakalvon.

RABS-JÄRJESTELMÄ KAIVURIIN

Merkkikohtainen ja patentoitu RABS-järjestelmä tavallisimmille kaivinkonemalleille. Saatavana tuulilasinpyyhkimien kanssa tai ilman. Järjestelmään kuuluu 12 mm Hammerglass ja 4 mm uhrilasi. Uhrilasi suojaa ruutua naarmuuntumista ja kivipölyä vastaan. Uhriruutu on helppo ottaa pois, kun se ei ole käytössä, ja on helppo vaihtaa, kun se on kulunut.

RABS-JÄRJESTELMÄ PYÖRÄKUORMAAJAAN

Merkkikohtainen ja patentoitu RABS-järjestelmä tavallisimmille pyöräkuormaajamalleille. Järjestelmään kuuluu 12 mm Hammerglassilla sekä 4 mm uhriruutu.

Hammerglass AB on sertifioitu ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 standardien mukaan ja se noudattaa PPAP kriteereitä kaikissa prosesseissa. Suunnitteluosastollamme on asiantuntemusta, joka on myös kaikkien OEM valmistajien käytettävissä.