Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>

Turvallisuustasot

Turvallisuustason tarve riippuu toimintatyypistä. Normaalissa työssä suojausluokka 1 riittää enemmän kuin hyvin. Tämä vastaa 8 mm Hammerglassia etulasissa poistamaan lasin rikkoontumisen riskin. Kuitenkin, jos kone toimii todella vaativissa ympäristöissä, joissa on riski kivien lentämisestä suurella nopeudella tai räjähdyksistä, voidaan vaatia paksumpia RABS-hyväksyttyjä laseja. Hammerglass AUTOMOTIVE tarjoaa kattavan valikoiman särkymättömiä laseja, joiden fokus on turvallisemmassa toimintaympäristössä. Ratkaisumme lisäävät henkilökohtaista suojaa ja vähentävät ennakoimattomien seisokkien riskiä, joista aiheutuu tarpeettomia kustannuksia.

Kasvanut turvallisuuden vaatimus

Ruotsin työympäristöviranomainen on lisännyt henkilökohtaisen turvallisuuden vaatimusta, kun työskennellään ankarissa ympäristöissä. Ote työympäristöviraston direktiivistä "Kallio-ja kaivostyö, AFS 2010:1”:
Lohkareiden käsittely, murskaus ja kallioiden mekaaninen purku
42 § Kun hydraulista vasaraa tai muita laitteita käytetään lohkareiden tai kiinteän kalliopinnan hajottamisessa, on ryhdyttävä toimenpiteisiin, joilla suojataan pölyltä ja räjähtämättömiltä panoksilta ja estettävä lentävien kivien osuminen työntekijöihin.
44 § Toimenpiteet on toteutettava niin, että työntekijää suojellaan räjähtämättömiltä panoksilta murskaamossa tai sen läheisyydessä.

RABS – Räjähdystestattu korkeimman turvallisuuden saavuttamiseksi

RABS on ajoneuvolasien merkintä, joka osoittaa, että lasit täyttävät työympäristöviraston vaatimukset henkilökohtaisista suojista, kun työskennellään paikoissa, joissa on räjähtymättömän nallin, putoavien kivien ja kivisateiden riski. Jotta merkitään RABS-hyväksytyksi, lasien on saatava hyväksytyt tulokset kaikissa neljässä testissä. Hammerglass teräsrungolla täyttää kaikki RABS-vaatimukset.

R43 ECE-asetus nro 43 (R43). Laaja sarja testejä ajoneuvolaseille, mukaan lukien naarmuuntumissuoja, UV-suoja, venymisaste. Pakollinen, jos ajoneuvo kykenee ajamaan nopeammin kuin 50 km/h.
AXE
Terävä esine (EN 356, P8B), jossa ruutu on ottanut vastaan 72 koneellisen kirveen iskua ilman, että kirves tunkeutuu lasin läpi.
BLAST
Räjähdyksen paineaalto (EN 13123-2 ja EN 13124-2), jossa 3 kg TNT:tä on räjähtänyt 3 metrin päässä lasista hyväksytyssä teräskehyksissä. Kaikki ruudut on kiinnitetty teräskehyksiin siten, että ne eivät voi painua ohjaamoon.
STONE
Raskas esine suurella nopeudella (EN 15152-2),  jossa 1 kg painava alumiinikappale on ammuttu kohti ruutua 450 km/h nopeudella ja 90 asteen kulmassa. Vastaa suurta kiveä suurilla nopeuksilla.

Turvallisuustason valinta

SUOJATASO 1

Yksinkertaisempi työ, jossa on kivien iskeytymisen riski. Yleensä etu/sivuikkuna kaivurissa, pyöräkuormaajassa, traktorissa jne. Alkuperäinen lasi korvatan 8 mm Hammerglassilla, joka asennetaan samalla tavalla, kuin alkuperäinenkin lasi.
Etulasi: 8 mm Hammerglass, kokonainen/jaettu
Puomi-ikkuna: 8 mm Hammerglass

SUOJATASO 2

Turvallisen ajoympäristöön, ja ilkivallan riski. Alkuperäiset lasit vaihdetaan 8mm Hammerglassiin, joka asennetaan samalla tavalla kuin alkuperäinenkin lasi.
Etulasi: 8 mm Hammerglass, kokonainen/jaettu
Muut ruudut: 8 mm/12 mm Hammerglass

SUOJATASO 3

Työskentely, jossa on räjähtämättömien panosten riski, räjähdyksiä koneen sivuilla, sekä kivisateiden ja kivivyöryjen riskit.
Etulasi: 12 mm Hammerglass räjähdystestatussa teräskehyksessä, RABS hyväksytty
Muut ruudut: 12 mm Hammerglass