Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>

Räjähdyssuoja

Kasvava iskujen ja räjähdysten uhka tiheässä kaupunkiympäristössä kasvattaa samalla kehittyneiden suojalasien tarvetta ikkunoissa, ovissa ja muissa lasiosissa. Voimakkaassa räjähdyksessä, tavalliset lasipaneelit ovat särkyneet jopa pitkien matkojen päässä räjähdyksestä, mistä seuraa usein vakavia sirpalevaurioita. Räjähdyksen välittömässä läheisyydessä rikkoontumattomat ruudut voivat painua sisään kiinteistöissä riippumatta siitä, ovatko ne karkaistua tai laminoitua lasia. Hammerglass-räjähdyssuojaus koostuu ainutlaatuisesta räjähdykseltä suojaavasta julkisivuun sopivasta ratkaisusta, jonka teräsrunko pitää ruudut paikoillaan, vaikka kyseessä olisi voimakas räjähdys. Herkissä kaupunkiolosuhteissa, viranomaisille, suurlähetystöille, pankeille jne., Hammerglass tarjoaa tehokkaan suojan ilman sirpaleita ja lentäviä lasinpaloja.

Räjähdystestattu turvalasi

Hammergalss-laseja on sarjatestattu EN 13124-2, mukaan Ruotsin tekniikan tutkimusinstituutissa (Sveriges Tekniska Forskininginstitut) Boråsissa. Laseja oli asennettu erilaisiin teräskehystyyppeihin. Seitsemän räjäytystä suoritettiin 3-5 metrin etäisyydeltä. Tuloksena oli, että 12 mm Hammerglass-lasit kestivät 3 kg:n TNT:n paineaallon 3 metrin etäisyydeltä. Ylimäräisenä testinä SP asetti muutaman kilon kivikasan räjähdyslatauksen eteen. Kivet tekivät syviä uria ruutuihin, mutta ei muuta. Kivet menivät suoraan  säiliön teräslevyjen läpi (3 mm Corten terästä) säiliö siirtyi paikoiltaan, vaikka se oli täynnä  betoniporsaita 20.000 kg edestä pitämässä sitä tasapainossa.

Yhdisttey este- ja räjähdyssuoja

Räjähdyssuojattuja laseja on saatavana erilaisissa kokoonpanoissa ja paksuuksissa suojaustasovaatimuksesta riippuen. Hammerglass räjähdyssuoja on julkisivuun sopiva ratkaisu, jossa 12 mm Hammerglass lasi asennetaan tukevaan teräsrunkoon. Teräsrunko pitää koko paketin paikallaan myös voimakkaan räjähdyksen sattuessa. Tämä täysin särkymätön ratkaisu on ohuempi ja huomattavasti kevyempi kuin vastaavat tavalliseen lasiin perustuvat ratkaisut.

LUOKKA LATAUS MATKA PAINE Pso
IMPULSSI Iso
HMG-TUOTE
EXR1 3 kg
5 m
0,75 bar
1,05 bar/ms HmG 12 mm
EXR2 3 kg
3 m
2,3 bar 1,65 bar/ms HmG 12 mm
EXR3 12 kg 5,5 m 1,7 bar 2,25 bar/ms -
EXR4 12 kg 4 m 3,6 bar 3,00 bar/ms -
EXR5 20 kg 4 m 6,3 bar 4,20 bar/ms -

Yhä useammat liikkeet riskialtteissa kaupunkiympäristöissä valitsevat Hammerglassin teräsprofiilin näyteikkunoihinsa. Järjestelmä tarjoaa tehokkaan suojan murtoja vastaan ja samalla, räjähdyssuojan ilman säröjä ja sirpaleita. Asennus ei aiheuta näkyviä muutoksia vanhoille näyteikkunoille, mutta lisää huomattavasti kauppojen henkilöstöjen ja asiakkaiden turvallisuutta.

  • Räjähdystestattu turvalasi
  • Ainutlaatuisia sirpaleettomia kevytratkaisuja
  • Julkisivuun sopiva teräskehys pitää lasit paikoillaan
  • Suojaa räjähdyksiä, murtoja ja ilkivaltaa vastaan

Neuvontaa suunnitteluun

Tarjoamme luottamuksellista neuvontaa suunnitteluun liittyen. Hammerglass räjähdyssuojat asennetaan vain sertifioitujen asentajien toimesta, jotta voidaan taata paras mahdollisen laatu. Asennus ei vahingoita olemassa olevaa arkkitehtuuria. Kaikki Hammerglass lasit merkitään logolla ja tuotenumerolla sisäisen laadunvarmistuksen ja takuukysymysten varalta.