Käytämme evästeitä varmistaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen käyttäessäsi verkkosivujamme (esim. webliikenteen seuranta ja sosiaalisen median mainontakäyttö) Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla verkkosivujemme selaamista. Voit lukea lisää yksityisyysuojastasi tästä>>

Luodinsuojalasi - Luodinkestävät lasit

Muuttuvassa maailmassa, jossa ampumiset, terrori-iskut, ilkivalta ja murrot ovat yhä enemmän osa jokapäiväistä elämää, kasvaa kehittyneiden suojavarusteiden tarve. Hammerglass ampumissuoja sisältää ainutlaatuisia ampumista estäviä kevyitä ratkaisuja suojausluokassa BR4-NS sekä BR6-NS, joissa laminoidut lasiruudut on yhdistetty Hammerglass lasiin, jotta saadaan mahdollisimman vähän painoa ja paksuutta. Kokemuksella ja taidolla rakennamme aktiivisesti henkilösuojia riskikohteisiin valtiolla, kunnissa, elinkeinoelämässä ja yksittäisten kansalaisten keskuudessa. Sirpaleettomat ratkaisumme sopivat hyvin kohteiden suojelemiseksi paikoissa, joissa on suuri riski ja erilaisia uhktatekijöitä: Suurlähetystöt, virastot, pankit, kultasepänliikkeet ja muut vähittäiskaupan yritykset, hotellit sekä yksityiset kodit.

Luodinkestävän lasin luokittelu

BR1 Alhaisin ballistinen turvallisuusluokka, jossa lasi testataan kevytkaliiperisella aseella. 22 LR (ns. pienoiskivääri). Läpäistäkseen testin lasin tulee kestää 3 laukausta ammuttuna 10 metrin etäisyydeltä.
BR4 Ballistinen turvallisuusluokka, jossa lasi testataan 44 Magnum-revolverilla. Läpäistäkseen testin lasin tulee kestää 3 laukausta ammuttuna 5 metrin etäisyydeltä.
BR6 Korkea ballistinen turvallisuusluokka, jossa vahvempi lasi testataan liike-energiaan perustuvalla aseella (rynnäkkökivääri) ja NATO-ammuksilla 7.62 x 51 (kutsutaan myös .308 Winchester). Läpäistäkseen testin lasin tulee kestää 3 laukausta ammuttuna 10 metrin etäisyydeltä.
NS Edellyttäen, että sisälasi ei murskaannu testin aikana, NS (No Splinter) luokka on myös saavutettu. NS-luokitus tarkoittaa ettei lasin sirpaleita tai säröjä tule ampumiskohtaan.

Ampumista kestävän lasin sertifiointi tehdään eurooppalaisen standardin EN 1063 mukaan. Suojaustaso on määritelty eri luokkiin BR1:stä BR7:ään, jossa BR1 on alhaisin suojausluokka ja BR7 korkein. Yleisimmät ovat BR4 ja BR6. Hammerglass ampumissuoja on Saksan Beschussamt Ulmissa testattu ja sertifioitu ylemmissä luokissa BR4-NS sekä BR6-NS.

Sama suoja – pienempi paksuus, alhaisempi paino

Luodinkestävää tai ampumisen estävää lasia on saatavilla eri paksuuksia riippuen suojaustaso vaatimuksista. Hammerglass ampumasuoja koostuu useista lasipaneeleista, jotka on laminoitu yhteen Hammerglass lasin kanssa. Tämä särkymätön ratkaisu on ohuempi ja painaa huomattavasti vähemmän kuin vastaavat lasijärjestelmät, mikä on erittäin suuri etu monissa yhteyksissä mm. liuku- ja pyöröovissa. BR6-NS ratkaisu kirkkaassa lasissa on 63 mm paksu ja painaa lähes 160 kg/m². Käyttämällä Hammerglassia, paksuus pienenee 39 mm:iin ja paino 90 kg/m².

LUOKKA ASE KALIIPERI ETÄISYYS NOPEUS AMMUS LAMINOITU LASI HMG-TUOTE
BR4-NS Käsiase .44 Magnum
5 m
440 m/s
3 47 mm - 118 kg/m² HmG BR4NS
23 mm - 54,0 kg/m²
BR6-NS Kivääri 7.62x51 mm 10 m
830 m/s 3 63 mm - 159 kg/m² HmG BR6NS
39 mm - 90,0 kg/m²

Neuvontaa suunnitteluun

Ota meihin yhteyttä jo projektin suunnitteluvaiheessa! Tarjoamme avaimet käteen kokonaisratkaisun, joka sisältää riskianalyysin, tarpeiden arvioinnin, suunnittelun ja asennuksen. Yhteistyössä johtavien toimijoiden kanssa tarjoamme täydellisen ampumissuojaikkuna-, ovi- ja osaratkaisuja teräsrunko ja kiinnityskomponenteillä.

  • Perusteellinen luottamuksellinen suojauskohteen analyysi
  • Oikean suojaus- ja kiinnitysratkaisun suunnittelu
  • Koko ikkuna- ja oviosien toimitus ja asennus ampumiselta suojaavasta teräksestä suositellun suojausluokan mukaan

Ammunnalta suojaava lasi ei ole koskaan hyllytavaraa, vaan kaikki tilaukset valmistetaan tarkkojen mittojen mukaan. Varaudu siksi kahdeksan viikon toimitusaikaan.